10 Aralık 2007 Pazartesi


Milyon dolarlık kramponlar sigortayla güvende olacak



sigortalamak için harekete geçti. 10 bin sporcuyu kapsayan sistem için sigorta şirketlerinden teklif alınmaya başlandı01.08.2006Turkcell Süper Lig heyecanının yeniden başlamasına günler kala, Futbol Federasyonu futbolcular ve teknik adamları sigortalamak için kolları sıvadı. Federasyon, amatör ve profesyonel futbolcu ve teknik kadrolar dahil olmak üzere 10 bin kişinin ferdi kaza sigortasını yaptırmak için sigorta şirketlerinden teklif istedi. Sigorta ile oyuncular ve teknik direktörler sadece saha içinde değil, saha dışında da kazaya karşı 24 saat boyunca teminat altında olacak. Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan , `Federasyon, ihale yasasına tabi olmadığından, ihale yapıp yapmama ya da ihaleyi dilediği firmayla sonuçlandırma yetkisine sahip. 3 Ağustos `a kadar şirketler teklif verebilecek` dedi.


Federasyon hizmeti



Arıboğan , şöyle devam etti: `Önceden bunu zorunlu tutuyorduk ama insiyatin` de futbol kulüplerine bırakıyorduk. Daha sonra Federasyon olarak bunu biz yapıp, parasını futbol kulüplerinden tahsil etme yoluna gittik. Uygulamada bazı aksaklıklar olduğunu gördük.


Geçen yıl ilk kez Anadolu Sigorta ile anlaşarak, futbolcuları ve teknik adamları bir yıllığına sigortaladık. Bu kez tamamen Federasyonun kulüplere bir hizmeti olarak, ferdi kaza sigortasını yaptırmaya karar verdik. Hem sigortalanan kişi sayısı hem de sigortanın kapsamı genişletildi. Lig başladığında herkesin ferdi kaza sigortası yapılmış olacak.`


24 saat koruyacak


Yapılan sigortaların daha önce sadece futbol karşılaşmalarına giderkenki yolculukları kapsadığını belirten Arıboğan , `Saha içindeki kazalarda sağlık sigortaları devreye giriyor. Biz saha dışında da kazalara karşı teknik adamlarımızı ve futbolcularımızı sigortaladığımızdan 24 saatlik bir koruma çemberine almış olacağız` dedi. Avrupa `da bu işlerin çok büyük bir titizlikle yürütüldüğünü anlatan Arıboğan , `Biz de maalesef kaza sigortası ihmal edilen bir madde haline geliyordu` diye konuştu. Lütfi Arıboğan , `Birinci ligdeki bir futbol takımının teknik direktörü ile üçüncü ligdeki bir sporcunun ferdi kaza sigortasının kapsamı arasında hiçbir fark yok` dedi.


Arıboğan , geçen yıl 6 bin sporcunun sigorta maliyetinin 240 bin YTL olduğunu kaydetti.

Hiç yorum yok:

tv


Bu site Canlı TV tarafından desteklenmektedir.